2021. február 25., csütörtök

Dr. Katits Etelka Üzleti ismeretek nem csak közgazdászoknak - Jelenlegi ára: 2 800 Ft

Dr. Katits Etelka Üzleti ismeretek nem csak közgazdászoknak
Cégalapítás, működés, megszűnés
Kiadó: SALDO ZRT.
Oldalszám 432
PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 500 gr
ISBN: 9789636380137
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2002
A piacgazdasági átmenet időszakában robbanásszerűen megnövekedett a bejegyzett és működő vállalkozások száma. A társadalomgazdaságban kevés olyan foglalkozás van, amelynek űzéséhez ne kötnének ki megfelelő képzettséget tanúsító végzettséget. Meglepőnek tűnhet, mégis így van: a vállalkozás alapításához és viteléhez nem kívántatik meg specifikus, bizonyítvánnyal is igazolt felkészültség.
Ez annál inkább elgondolkodtató, mert napjaink modern gazdaságában bizonyos üzleti ismeretek birtoklása nélkül aligha képzelhető el sikeres gazdálkodás. A vállalkozás alapítására és működtetésére törekvő egyént vagy közösséget folyamatos kommunikációs kényszer kapcsolja össze szűkebb és tágabb környezetével.
Ahogy az árak és a pénz jelentésének mindenki számára ugyanazt a tartalmat kell közvetíteni, úgy az üzleti kategóriák egységes használata sem nélkülözhető. Napjainkban az üzleti terv, a mérleg, az árbevétel, a döntés, a jövedelem, a növekedés, a forrás, az eszköz olyan általánosan használt kulcsfogalmak, amelyek nélkül az üzleti folyamatok definiálhatatlanok volnának.
A leggyakrabban használt kategóriákon túl fogalmak tucatjait kénytelen megtanulni az üzleti arénába lépő vállalkozó. Semmiképpen sem sorolható a könnyű feladatok közé e könyv szerzőjének szakmai kísérlete sem, amellyel hidat vert az üzleti gyakorlatiasság és a tudományos igényesség között.
Az üzleti alapismereteket közvetítő tudásanyagot azért nehéz széles körben elfogadhatóan papírra vetni, mert ami túl populárisán megírt, az tudományos értelemben igénytelen lehet, ha viszont túlságosan elvont a fejtegetés, akkor sok érdeklődő számára megközelíthetetlen az egyébként alig mellőzhető ismeret. E mű legfőbb erénye abban áll, hogy szerzője megtalálta a járható középutat: igényes megfogalmazásban érthető mondanivalót ad elő.

Jelenlegi ára: 2 800 Ft
Az aukció vége: 2021-02-26 07:08 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése